Velkommen til mit hjertebarn AlmaogJacob.dk

Jeg hedder Agnete og jeg startede Alma & Jacob i 2007 efter endt uddannelse som Beklædningshåndværker med speciale Modelsyer. Det der var motivationen i at starte Alma & Jacob var at jeg gerne ville være med til at gøre en forskel for vores børn, miljø og dem som laver vores produkter. Jeg har altid haft en lille iværksætter i maven, og da jeg engang så en dokumentar om, hvor kummerlige og dårlige arbejdsforhold meget af vores tøj bliver lavet under, blev jeg enig med mig selv om, at hvis jeg nogen sinde blev selvstændig så skulle det være noget der var lavet under ordnede forhold.

Hvem er Alma & Jacob?

Som en del af min eksamen skulle vi sy en mini kopi af en gammel kjole, og min mormor havde Almas originale brudekjole fra 1900 tallet til at ligge på hendes loft. Så det var oplagt at lave en kopi af Almas brudekjole og skrive Alma & Jacob historie.

Alma & Jacob levede for over 100 år siden på Viby Mark i Jylland, hvor de havde et lille gartneri. De dyrkede frugt og grønt med stor kærlighed, og den gang brugte man ikke sprøjtemidler som vi gør i dag. To gange om ugen tog de turen til Ingerslevs Plads i Århus med hestevogn, hvor deres hest Tulle var spændt for. Min oldemor voksede op hos Alma & Jacob.

Økologisk børnetøj

Det lå rimelig naturligt for mig, at jeg gerne ville lave økologisk børnetøj. Tilbage i 2007 rynkede folk på næsen, når jeg sagde økologisk børnetøj, for hvordan kan tøj være økologisk? Min mavefornemmelse har heldigvis holdt stik for økologisk tøj er blevet meget udbredt. Min ambition om at sy børnetøj blev dog ikke til det store, så jeg begyndte at sælge økologisk stof, men heller ikke det slog rigtig igennem.

Nogen gange tager livet en uventet drejning.

Min mor har lige siden start været en stor del af Alma & Jacob, og hun har strikket på livet løs til min webshop. I slutningen af 2009 fik min elskede mor konstateret nyrekræft som havde spredt sig til lunger og hoved. Alma & Jacob blev derfor droslet ned til et minimum, for det var vigtig for mig at være der 100% for min mor. Hun var en fighter, men desværre tabte hun kampen mod kræft den 17. maj 2010. Inderst inde viste jeg godt hun ville dø, men det kom alligevel som et kæmpe chok. Jeg var lige fyldt 25 år, og jeg var slet ikke klar til at miste min mor. Der var så mange historier som jeg aldrig nåede at høre, og så mange ting hun aldrig nåede at lære mig. Så husk at elsk din mor så længe du har hende <3

Mange overvejelser

Jeg snakkede meget med min bror Anders Justesen om, hvad jeg nu skulle gøre ved Alma & Jacob. Skulle jeg lukke firmaet eller skulle jeg gå all in og få det til at lykkes. Min mor og jeg havde altid drømt om en lille hyggelig butik. Det endte med at min bror kom ind i firmaet og vi sammen startede en butik i Aarhus.

De bedste hilsner
Agnete Stubbs

alma og jacob agnete